Eén helft kon Apollo nog goed meekomen in Leiden. Echter, het was de wedstrijd er niet naar om met 38 punten verschil te verliezen. Een kwart van 29-5 was de aanleiding voor het grote verschil in de wedstrijd. Zorg en Zekerheid Leiden klaarde de klus dankzij hun schutterswerk met 101-63.

In het begin was Leiden al in staat om goed te schieten. Jhonathan Dunn begint sterk met een aantal driepunters, evenals Einaras Tubutis. Apollo valt niet stil. Met name Dexter Hope is in het begin trefzeker en komt al op 8 punten. Met sterk spel van Benicio Leons erbij staat Apollo voor aan het begin van de wedstrijd. Toch neemt Leiden gaandeweg de eerste helft het heft in handen. Worthy de Jong komt lekker in de wedstrijd, getuige zijn bekende blocks en dunkwerk. Een 43-29 tussenstand lijkt voor Zorg en Zekerheid Leiden voldoende om uit te lopen. Toch is dat niet het geval. Tibor Taras brengt Apollo met een paar driepunters terug in de wedstrijd, ook als Justin Mitchell sterker begint te spelen. Het verschil wordt steeds kleiner, al scoort Leiden ook inside heel goed dankzij Asbjørn Midtgaard en de driepunters van Luuk van Bree. Via Mitchell is de ruststand 50-45 voor Leiden.

Na rust opent Apollo met een driepunter van Berend Weijs, die lang op de bank zat vanwege foutenlast. Leiden blijft doorgaan met scherp schieten. Voornamelijk Dunn en Van Bree zijn zeer trefzeker vanaf de driepuntslijn. Toch kan Apollo gedurende het derde kwart nog bij blijven zonder al te veel problemen. Echter ontstaat er een vreemd vierde kwart waarbij er bij Apollo geen bal in wil gaan. Ook in de verdediging ontstaan er wat meer open plekken waar Leiden gebruik van maakt. Maarten Bouwknecht komt daardoor wat beter in de wedstrijd, en De Jong gaat verder met het blocken van de aanvallen van Apollo en er op los dunken. Leiden blijft doorgaan met het scorende werk en valt niet stil. Voor Apollo is het een domper dat het verschil in één keer drie keer zo groot wordt dan na driekwart van de wedstrijd. Een eindstand van 101-63 is daardoor niet onvermijdelijk, en voor Apollo ligt nu de focus op de twee aankomende wedstrijden tegen Aris Leeuwarden.