In het begin was het gelijk lastig voor Apollo tegen Aris Leeuwarden. In het Kalverdijkje ging Aris sterk van start en gaf de voorsprong niet uit handen. Na 40 minuten werd het 95-75 voor de thuisploeg.

Bij tip-off is het balbezit voor Aris. Zij weten gelijk sterk van start te gaan via George Brock en Shaquille Doorson. Apollo zoekt naar de mogelijkheden, maar vindt niemand op een goede manier onder de basket. De eerste zes schoten van Aris treffen allemaal doel, waarbij Tim Hoeve al op acht punten komt. Justin Mitchell neemt Apollo wat op sleeptouw, en als later Tibor Taras in het veld komt schiet hij met twee jumpers 23-17 op het bord. Een pijnlijk moment komt als hij geblesseerd het veld moet verlaten en Aris verder en verder uitloopt dankzij voornamelijk Doorson en Ar’mond Davis. Davis is de Amerikaan in bloedvorm, eigenlijk het gehele seizoen. Verdedigend heeft Apollo een probleem tegenover hem en Doorson, en aanvallend komen ze er in het tweede kwart op Mitchell na ook niet aan te pas. Dat verklaart de stand bij rust: 47-28 voor Aris.

Na rust blijven beide teams evenveel mee scoren waardoor het verschil niet verder oploopt. Bij Apollo is naast Mitchell ook nieuwkomer Roger Moute a Bidias die beter in de wedstrijd komt. Aanvallend laat hij zich met 14 punten zien. Aris schiet met scherp en laat dat zien met Quin Cooper en Ryan Logan die met scherp schieten. Ook oud-Apollo speler Onne de Moes krijgt de gelegenheid met een driepunter en een score van dichtbij. Een goed schietend Aris gaat met 95-75 winnen, en voor Apollo te hopen dat ze over vier dagen hun vorm weten te pakken in de return tegen Aris.