Vanaf het begin was het raak: sterk verdedigen, rebounden en van binnen en buiten scoren. Vooral als team werd er goed gespeeld door Apollo. De eerste voorsprong werd tot het einde vastgehouden en niet meer weggegeven. Tegen Landstede Hammers werd met 71-63 gewonnen.

Bliksemstart voor Apollo

Gelijk bij tip-off gaat Apollo van start met de eerste twee punten. Justin Mitchell wordt bediend op een mooie assist van Benicio Leons. Vooral de assists mogen wel wat omhoog in vergelijking met afgelopen dinsdagavond tegen Aris Leeuwarden. Daar was het aantal assists slechts vijf. Apollo pakt gelijk daarna een steal en gaat verder met een and-1 van Roger Moute a Bidias die vanuit links sterk afrondt. De Hammers zijn zoekende, en hebben duidelijk moeite met de verdediging van Apollo. Deze staat sinds een aantal weken weer erg sterk. Het gevolg is opnieuw een turnover van Zwolle en Benicio Leons die de fastbreak afrondt: 8-0. De bezoekers hebben duidelijk moeite met het vinden van hun open kansen en het vinden van hun lange mannen Noah Dahlman en Ralf de Pagter. Laatstgenoemden zorgen voor de eerste vier punten, maar Apollo gaat er gelijk vandoor dankzij een sterk spelende Moute a Bidias die laat zien waarom hij is gehaald. Qua assists blijft Apollo goed aanvallen. Mitchell bedient Dexter Hope die naar binnen snijdt en scoort: 14-4. Opnieuw leidt Zwolle balverlies en gaat Apollo weer toeslaan. Berend Weijs is met een harde dunk goed voor een verschil boven de 10 punten. Bij Zwolle lukt heel weinig, en Moute a Bidias gaat verder namens Apollo. Een driepunter van hem en een drive van Leons zorgt voor een verschil van al 15 punten: 21-6. Enkel Dahlman en De Pagter komen nog tot scoren, maar daarmee is alles gezegd in het eerste kwart. Tibor Taras komt in het veld en maakt 25-8 na het eerste kwart voor Apollo.

De Hammers moeten met een plan komen om terug te komen in de wedstrijd. Voorlopig is het Apollo dat als eerste toeslaat. Tibor Taras zet met een driepunter het verschil op 20 punten. Na de eerste score van Naba Echols gaat Apollo verder met nog een driepunter. Het is Sergio de Randamie die voor de tweede keer trefzeker is: 31-10. Het gaat Apollo goed af tot dusver, maar Zwolle zou nog terug moeten komen in de wedstrijd. In 2019 waren zij nog landskampioen, dus die blaas je niet zomaar omver. Jerom Oude Aarninkhof is goed voor de driepunter, waarna Niek van der Plas ook wat doet namens de Hammers. Een kleiner verschil wordt het voorlopig niet als Weijs en Mitchell opnieuw toeslaan. Zwolle weet dat het moet zoeken naar hun ervaren krachten De Pagter en Dahlman. Zij zorgen als enigen nog voor wat verweer, maar meer ook niet. Apollo gaat door en met een drive van Dexter Hope die daarmee de stand op 39-25 zet. Een verschil in het eerste kwart is niet veel kleiner geworden.

Collectief Apollo klaart de klus

Het is duidelijk voor de Hammers; er moet dreiging van meerdere spelers komen dan enkel Dahlman en De Pagter. Maar in de eerste minuten is het opnieuw zoeken naar deze twee spelers, wat ertoe leidt dat Zwolle wel scoort, maar niet in frequente mate. Bij Apollo gaat het aanvallend ook moeizamer, al scoren zij wel via Moute a Bidias en Mitchell. De bal gaat minder snel rond bij Apollo waardoor de aanvallen wat stroever verlopen. Zwolle ziet kansen, maar pas na zeven en vijf punten van Dahlman en De Pagter komt er een andere kracht om de hoek kijken: Dragos Diculescu. De Roemeense international schiet zijn eerste drie punten raak waardoor het verschil nog maar negen punten is: 49-40. Toch scoort Zwolle niet meerdere keren, want opnieuw blijft het zoeken naar dezelfde spelers. Apollo loopt dankzij Taras weer uit naar 10 punten dankzij een driepunter. De Roemeense international lijkt te beseffen dat hij meer moet inbrengen. Een driepunter en vrije worpen verkleinen het verschil: 52-49. De laatste seconden van het derde kwart gaan in, en het is Moute a Bidias die met een jumper 54-49 zet voor Apollo.

De Hammers komen terug in de wedstrijd en lijken aan te sluiten om er vervolgens wellicht overheen te gaan. Komt het tot dat scenario? Nee, want Apollo vindt in het begin weer haar vertrouwde aanvalsspel terug. Leons opent met een sterke break naar de basket, net als Weijs, Moute a Bidias en Mitchell. Het verschil is weer 11 punten en kan Zwolle dus weer van voren af aan beginnen. Echols komt niet in de wedstrijd aangezien hij pas op twee punten staat. Het blijven Dahlman, De Pagter en in mindere mate Diculescu die het scorende werk moeten doen. Deze inbreng zorgt wel voor een stand van 62-59 met nog 3:30 minuut te gaan. Apollo scoort niet, en Zwolle kan met een driepunter nog gelijk komen. Echols gaat voor de drive naar de basket en een gemakkelijke lay-up, maar verzilvert deze niet dankzij een sterk block van Moute a Bidias. Daarmee had Zwolle op 62-61 kunnen komen. In plaats daarvan gaat Apollo opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Toch komen ze er even niet aan te pas, en kan Zwolle weer zorgen voor een gelijkmaker of een minimaal verschil. De Pagter gaat omhoog, maar zijn score die opnieuw 62-61 had kunnen maken strandt.

Er is nog maar 1:50 te gaan, en Apollo zoekt Tibor Taras. Hij gaat omhoog voor de driepunter, maar wordt daarop foutief afgestopt. Hij krijgt daardoor drie vrije worpen. Alle drie gaan raak en Apollo komt dichter bij de wens om van Zwolle te winnen: 65-59. Ondanks het sterke verdedigen kunnen ze niet voorkomen dat Diculescu voor nog één verweer zorgt. Apollo kan met het uitspelen van de klok de zege binnenslepen met nog één minuut te gaan. In plaats daarvan gaat Tibor Taras voor een gewaagd driepuntsschot, maar weet deze te verzilveren. Zijn vierde driepunter is een bevrijdende: 68-61. De Hammers proberen het nog, maar het 24e punt van Dahlman is het enige waar ze nog bij komen. 24 punten voor Dahlman, 17 voor De Pagter en 15 voor Diculescu is gewoonweg te weinig op 63 punten. Apollo benut de vrije worpen en gaat met 71-63 winnen van Landstede Hammers. Apollo klimt hierdoor opnieuw naar een tweede plaats op de ranglijst van de BNXT League.

18 punten voor Roger Moute a Bidias in deze wedstrijd!