In de openingswedstrijd van dit seizoen was het vooral kenmerkend dat Zowel Apollo als The Hague Royals totaal niet tot scoren kwamen. Zondagmiddag was dat anders. Ondanks het feit dat Apollo Dexter Hope, Berend Weijs en Matthias Runs misten, scoorde Apollo erop los; voornamelijk dankzij het driepuntsgeweld van Roger Moute a Bidias en Tibor Taras. The Hague Royals, ook enigszins gehavend door het ontbreken van Skip Samson, Piotr Pandura en Jens te Velde, haalde Rookie of the Year Bart Beinsdorp terug ter vervanging van de vertrokken Bryce Smith. Een 70-103 eindstand voor Apollo liet al snel de verhoudingen zien.

Het balbezit is voor Justin Mitchell die terug is van een blessure. Dat is maar goed ook, want de wegkapitein van de hoofdstedelingen werd gemist gedurende de afgelopen wedstrijden. De laatste wedstrijden is Roger Moute a Bidias in goede vorm. Dat laat hij in het begin van de wedstrijd meteen zien met een sterke drive naar de basket, zoals hij dat steeds meer begint te doen. De Royals gaan gelijk op in de eerste minuten van de wedstrijd, in het bijzonder Arben Camaj. De forward begint goed met twee driepunters en zorgt voor de eerste acht punten voor de thuisploeg. Apollo heeft dan al een gaatje geslagen door voornamelijk scores van Moute a Bidias, en de forward laat ook zien dat hij van buiten ook kan raak schieten. Met een driepunter vergroot hij de voorsprong. De Royals beginnen gedurende het eerste kwart moeite te krijgen met de verdediging van Apollo. Hierdoor komen de bezoekers meerdere malen in balbezit. Moute a Bidias weet daar wel raad mee. Na een schotpoging pakt hij zijn eigen rebound en verzilvert de tweede kans met een sterke drive: 8-13 en al 11 punten voor hem.

De Royals kunnen hun lange mannen Camaj en Beinsdorp moeilijk bij de basket vinden, en ook de Litouwer Deividas Kumelis weet niet tot scoren te komen. Voor de thuisploeg is het belangrijk dat spelers als Kumelis en Camaj hun puntenproductie kunnen opvoeren. Apollo gaat door, dit keer niet met Moute a Bidias, maar met een jumper van Sergio de Randamie. Het verschil begint groter te worden. Job Kayhan begint meerdere minuten te maken voor Apollo, en bewijst zijn waarde met een steal en een dunk vanuit de break: 8-21. Ook Tibor Taras betreedt het veld, en de Royals weten dan eigenlijk al hoe laat het is. In de eerste wedstrijd van het seizoen schoot hij in de laatste seconde de winnende driepunter raak, en doet dat gelijk bij balbezit wederom. Hij zet hiermee de stand op 11-24 voor Apollo na het eerste kwart.

Bij het ingaan van het tweede kwart mag Taras gelijk drie vrije worpen schieten. Met succes gaan deze erin, en gaat Taras laten zien dat hij wederom bezig is aan een scorereeks, zoals we dat vaak zien van hem. De Royals komen nog altijd niet in de wedstrijd op de eerste acht punten van Camaj na, en als aan de andere kant Jacopo Bertotti en Justin Mitchell dat wel doen loopt het verschil al op in de 20 punten. Tijd dat de thuisploeg wat ontwaakt, is ook de wens van de Haagse coach Bert Samson. Dat gebeurt, want de IJslandse Snorri Vignisson weet twee keer onder het bord te scoren. Lang zou het echter niet duren voordat Apollo weer toeslaat, zeker als Mitchell weer wordt gevonden om weer als vanouds goed te zijn voor een grote reeks punten. Afstandsschoten van Taras en Mitchell treffen meerdere keren doel, en Moute a Bidias zet met 18 punten voor rust de stand na 20 minuten spelen op het bord: 30-50 voor Apollo.

De Royals willen het na rust over een andere boeg gooien. Beinsdorp staat nog op 0 punten, maar verzilvert gelijk zijn eerste twee na rust. Justin Mitchell antwoordt meteen terug met een jumper vanuit de dribbel. Roger Moute a Bidias wordt weer gevonden bij de driepuntslijn. Hij had al 18 punten voor rust en met een driepunter komt hij al op 21 punten. Ook Benicio Leons schiet de driepunter raak, waarna Lucas Faijdherbe toeslaat en Moute a Bidias weer een driepunter verzilvert. Het gaat gelijk hard na rust: 38-65. De Royals komen wat beter tot scoren, getuige de inside scores van Beinsdorp en Camaj. Apollo scoort mee, meer zelfs in korte tijd. Roger Moute a Bidias staat weer vrij bij de driepuntslijn, en andermaal is het raak. Hij is bezig aan een imposante wedstrijd. Het zijn meerdere spelers die hij bij Apollo doen, ook moeten doen gezien het aantal spelers die geblesseerd zijn. Niet alleen Moute a Bidias, niet alleen Mitchell of Sergio de Randamie. Moute a Bidias is weer aanzet. Moet het een driepunter zijn? Niet altijd, want vanuit de dribbel schiet hij van iets dichterbij raak. Ook in de verdediging is Apollo sterk, want ze hebben opnieuw balbezit. Moute a Bidias dreigt alweer met de driepunter, maar het is Taras die hem neemt en die verzilvert. Zijn derde driepunter: 44-75. Zo vervult Apollo de wens om met meerdere spelers toe te slaan. Ze weten elkaar goed te vinden. Zie de pass van Stef Poels op Denzel Ndongosi die voor 48-79 zorgt na het derde kwart.

Diezelfde Ndongosi begint met een sterke drive naar de basket. De Royals laten in het laatste kwart nog leuke dingen zien, zoals een mooie pass van de insnijdende Marnexson Knepa op Vincent Alkema die voor een dunk zorgt. Apollo voelt zich thuis in Den Haag. De driepunters gaan er gemakkelijk in. Bertotti laat zijn schutters kwaliteit zien met zo’n exemplaar. Even later is het Moute a Bidias die zijn vijfde driepunter erin gooit, en met 33 punten de topscoorder van de wedstrijd wordt. Hij laat zien een goede aanwinst te zijn. Er is dan tijd voor wat mooie aanvallen, zoals een prachtige alley-oop dunk van Bart Beinsdorp die daarmee laat zien waarom hij afgelopen seizoen de Rookie of the Year werd. Apollo kan dat ook laten zien. Justin Mitchell gaat naar de basket om een spijkerharde dunk over zijn verdediger te lossen. Ook Stef Poels herhaalt het huzarenstukje van Moute a Bidias met een driepunter, en Taras schiet meteen bij het betreden van het veld twee driepunter raak. Eveneens zijn vijfde driepunter en daarmee gaat Apollo winnen van The Hague Royals met 70-103. Apollo pakt twee belangrijke punten in de wetenschap dat het zonder de geblesseerde spelers lastig kan worden. Aanstaande woensdag wacht de volgende tegenstander: Den Helder Suns.