Tot in de laatste vier minuten was het duel tussen Apollo Amsterdam en Feyenoord Basketball zeer spannend. Apollo, dat verder moest spelen zonder de geblesseerde Justin Mitchell, bleef lang in het spoor van de bezoekers, maar kon nooit een beslissend gaatje slaan na een voorsprong. Uiteindelijk had Feyenoord met CJ Jones en Jeroen van der List voldoende wapens in huis om de wedstrijd met 71-81 klaar te spelen.

Apollo moet met een nieuw plan komen nu hun point guard Justin Mitchell voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Aanvallend loopt het dan ook moeizaam, al houden ze Rotterdam lange tijd op 0 punten. Benicio Leons is goed voor de eerste vijf punten, te weten een tip-in en een driepunter. Feyenoord heeft Jarrid Rhodes, de man die in het uitduel van Apollo tegen Rotterdam zo goed uit de wedstrijd werd gehouden. Zijn eerste jumpers treffen doel, en met een driepunter zet Jeroen van der List de ploegen weer naast elkaar. Apollo gaat verder met Roger Moute a Bidias. Met een and-1 en een dunk komt hij net als Leons op vijf punten. De voorsprong wisselt geregeld gaandeweg het eerste kwart. Rhodes zorgt voor een voorsprong voor Feyenoord, maar Dexter Hope herovert de voorsprong met een driepunter van zijn kant, waarna Van der List hetzelfde doet bij Feyenoord. Dit soort acties zorgt voor een gelijke stand na het eerste kwart: 19-19.

Feyenoord lijkt een gaatje te slaan als ze Mack Bruining bij de driepuntslijn vinden: 21-26. Op dat moment brengt Apollo Tibor Taras in stelling. Bij Taras kan je dit seizoen één ding garanderen: veel scoren in de weinige minuten, getuige zijn gemiddelde van 15 punten per wedstrijd in slechts 20 minuten. Ook nu is het raak, een sterke drive naar de basket gevolgd met een and-1. Later is Taras twee keer vanuit de pass en de dribbel goed voor meerdere scores en binnen twee minuten al zeven punten van hem: 26-26. Taras zorgt hierdoor eigenhandig voor een gelijke stand. Feyenoord zoekt naar een nieuwe voorsprong, maar leidt balverlies. Daar profiteert Matthias Runs van met een driepunter, en een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg: 29-26. Net als in het eerste kwart gaan beide teams in de achtervolging met meerdere driepunters. Bij Feyenoord komen ze van Chaed Wellian, en bij Apollo door Runs en Sergio de Randamie. Het verschil wordt niet kleiner, maar Feyenoord gaat met een kleine voorsprong de rust in als Rhodes met een driepunter de stand op 40-41 zet.

Na rust begint Apollo opnieuw sterk aan de wedstrijd, voornamelijk Berend Weijs en Moute a Bidias. Zowel van binnen als van buiten zijn ze sterk op schot waardoor het verschil weer vijf punten wordt: 48-43. Lang zal dat verschil niet in tact blijven, want Feyenoord vindt in deze fase een sterk spelende Jeroen van der List die Feyenoord telkens naast Apollo zet. Apollo zet met een jumper van opnieuw Moute a Bidias het verschil op zes punten: 59-53, maar vergeet vervolgens te verdedigen waardoor Rhodes na één pass weer een dunk mag afronden. Zo ontlopen beide teams elkaar niet en komt er ook nu een gelijke stand op het bord na 30 minuten spelen: 61-61.

Qua spanning ontbreekt het niet deze wedstrijd. Feyenoord lijkt net als in het tweede kwart weg te lopen van Apollo als CJ Jones in stelling wordt gebracht. Van de Amerikaan, tevens de veelvraat op scorende gebied bij de bezoekers, hebben we tot dusver nog niet veel gezien. Het verschil wordt weer vier punten in Rotterdams voordeel: 61-65. Berend Weijs en Lucas Faijdherbe snijden naar de basket en brengen de stand weer op gelijke hoogte, waarna Moute a Bidias Apollo op voorsprong zet met een jumper: 67-65. Op dat moment gaat het mis bij Apollo, en voornamelijk in de verdediging. Een double team verdediging op Jeroen van der List ter hoogte van de middenlijn is een methode waarbij je je kan afvragen wanneer bij Feyenoord de open man wordt gevonden. In dit geval is dat opnieuw CJ Jones die opnieuw open mag aanleggen voor de bezoekers. De voorsprong is weer voor de bezoekers, en bij Apollo wordt het teamspel langzaam maar zeker aan de kant geschoven. Een lukrake driepuntspoging van Moute a Bidias treft geen doel waardoor ze gelijk de break om de oren krijgen, afgerond door opnieuw Jones: 67-74. Feyenoord lijkt een beslissend gaatje te slaan, en Apollo lijkt binnen een minuut de wedstrijd uit handen te geven. Vanaf de kant luidt de vraag: waar is Taras en zijn schoten. Op dat moment wordt hij in stelling gebracht voor het schot, en opnieuw is het raak: 69-74 en weer 13 punten voor Taras in nog geen 20 minuten. Op belangrijke momenten staat hij er vaak, al had hij vanaf de driepuntslijn niet zijn wedstrijd met 0 uit 6. Desondanks is het verschil weer vijf punten, en is het nog een wedstrijd. Lang zal dat niet duren als Apollo uit alle chaos weer de open man laat schieten, en voor de zesde en zevende keer is dat wederom Jones: 69-78. Apollo is binnen twee minuten het overzicht kwijt, leidt duur balverlies en ziet toe hoe Feyenoord daarvan profiteert. Een aantal maanden geleden wist Apollo nog in Rotterdam te winnen, maar dat gaat nu niet op. Het wordt uiteindelijk 71-81 voor Feyenoord Basketball dat daarmee de vijfde plaats verstevigt, en voor Apollo is er volgende week een nieuwe kans tegen Yoast United uit Bemmel.