Tot in de laatste vier minuten was het nog een spannende wedstrijd. Apollo boog een 44-30 achterstand bij rust om in een 54-56 voorsprong. Landstede Hammers stelde vervolgens orde op zaken en won met 83-68.

Gelijk bij tip-off is Roger Moute a Bidias goed voor een dunk namens de bezoekers. Daarna lijkt Landstede al vroeg naar een ruime voorsprong uit te lopen. Voornamelijk Ralf de Pagter is inside goed voor een 18-8 voorsprong. Verder laat Apollo het in het eerste kwart niet komen. Ook deze keer is het Tibor Taras dat bij een wissel goed is voor meerdere punten. Allereerst met zijn handelsmerk, een driepunter die het verschil kleiner maakt. Als Zwolle even niet weet te scoren is het opnieuw Taras die met meerdere jumpers goed uitpakt. Landstede heeft in Niek van der Plas een nuttige inbreng. Hij zorgt ervoor dat de thuisploeg met 20-17 voor staat na het eerste kwart.

Ook het begin van het tweede kwart is voor Landstede. Noah Dahlman opent met een sterke score van onder de basket, en Naba Echols en De Pagter doen mee. Landstede pakt hierdoor opnieuw een voorsprong van 10 punten, maar andermaal komt Apollo terug in de wedstrijd. Deze keer via Moute a Bidias. Met meerdere jumpers en een driepunter is hij goed voor negen punten oprij. Toch weerhoudt het Zwolle er niet van om uit te lopen. De Pagter is goed op dreef, en zijn inbreng samen met die van Dahlman zorgen voor een 44-30 stand bij rust.

Apollo komt nog niet eens sterk de kleedkamer uit. Sterker nog, de eerste drie minuten komen ze niet tot scoren. Dat doet Zwolle ook niet vaak, maar wel twee keer via Dahlman waardoor ze met 18 punten voorstaan. Wie denkt dat Zwolle naar een eenvoudige en zakelijke overwinning zou gaan heeft het mis, goed mis. Na halverwege het derde kwart lijkt er niet veel verschil te zijn. Apollo scoort via Sergio de Randamie en Benicio Leons, en Zwolle doet het via Echols en Dahlman. Bij 52-36 komt er een verandering in de wedstrijd. Allereerst is Moute a Bidias goed voor een sterke drive naar de basket. Daarna brengt Apollo Job Kayhan in stelling die meteen goed is voor een sterke actie onder de basket: 54-40. Kayhan maakt het Landstede lastig in de verdediging, en schiet na zijn inside actie ook een driepunter raak waardoor het verschil nog maar 10 punten is: 54-44. Landstede begint moeite te krijgen om de lange mannen onder de basket te krijgen, en Apollo heeft naast Kayhan Matthias Runs die meerdere rebounds pakt, schoten van Landstede blockt en inside bezig is aan een sterke periode. Hij brengt het verschil op acht punten, zes punten en vier punten met drie sterke inside pogingen: 54-50. Vervolgens pakt Kayhan een steal en scoort Tibor Taras de jumper vanuit de dribbel. Het verschil is dan ineens nog maar twee punten, en andermaal weet Zwolle niet te scoren. Taras komt opnieuw aan de bal en zorgt voor de gelijkmaker na het derde kwart: 54-54.

Ook aan het begin van het laatste kwart levert Zwolle de bal in aan Job Kayhan die daarmee Apollo zowaar op voorsprong zet. Zwolle brengt dan hun IJslandse versterking Thorir Thorbjarnarson in stelling, en dat heeft succes. De ene drive na de andere verzilvert hij, en in de verdediging maakt hij het Apollo een stuk lastiger. Met een driepunter zet hij Zwolle weer op 61-58. Het blijft een lange tijd spannend, zeker als Runs opnieuw sterk is onder het bord. Landstede blijft zuinig met het balbezit omgaan, en heeft in Thorbjarnarson een kracht die ze weer op een veilige marge brengt. Met een and-1 zet hij de thuisploeg op 70-60 met nog vier minuten te gaan. Nog altijd geeft Apollo het niet op als Jacopo Bertotti met een driepunter nog voor een kans zorgt. Snel gaat Zwolle er vandoor dankzij Thorbjarnarson en Echols. Een spannend verloop van deze wedstrijd wordt gewonnen door Landstede Hammers met 83-68. De Domestic League zit erop, en binnenkort zullen de cross boarder wedstrijden plaatsvinden. Welke Belgische tegenstanders Apollo zal tegenkomen is nog niet bekend, maar de social media zal wel met een wedstrijdschema komen!