De wedstrijd tegen de bekerwinnaar van België, Hubo Limburg United, kende een spannend verloop. Beide ploegen bleven 35 minuten lang gewaagd aan elkaar. Vanaf de vrije worp lijn liep de thuisploeg steeds meer weg, dat overigens beschikte over een goed spelende Tyrell Nelson met 23 punten. De ploeg uit Hasselt won uiteindelijk met 91-75.

Hubo Limburg United verraste twee weken geleden vriend en vijand door de bekerfinale te winnen van het sterke Filou Oostende. Na een moeizaam begint dit seizoen ging de ploeg steeds beter spelen. Dat verklaart ook waarom zij zich in de silver poule bevinden. De thuisploeg gaat gelijk goed van start met een driepunter van Jonas Delalieux, een van de talenten die zijn profcarrière begon bij Hubo Limburg United en tussendoor ook meerdere keren uitkwam voor Leuven Bears. Apollo is niet van plan om naar Hasselt te gaan zonder verweer. De and-1 is van Roger Moute a Bidias, waarna Sergio de Randamie met een driepunter weet toe te slaan: 5 gelijk. De thuisploeg zoekt naar nieuwe mogelijkheden, waarbij de afronding wordt gevonden via Leander Dedroog, maar gelijk vindt Apollo een nieuwe driepunter als Jacopo Bertotti aanlegt. Apollo gaat verder, in het bijzonder als een van hun sterke troeven op het veld verschijnt: Tibor Taras. De Duitse schutter heeft dit seizoen laten zien in korte tijd aan de lopende band te kunnen scoren, en ontwikkelt zich als een bijzonder talentvolle kracht. Een jumper van hem zet Apollo op een voorsprong. Hubo Limburg United zoekt naar een nieuwe aanval, maar komt inside moeilijk bij de ring. Van buiten vinden zij Jonathan Tabu-Eboma, de 36-jarige routinier die veel van Europa heeft gezien in zijn carrière. Hij heeft zich ook als een begenadigd driepuntsschutter bewezen en laat die nu ook zien. Wat Tabu-Eboma kan, kan Taras ook en zorgt met een driepunter weer voor een gelijke stand. Verder afstand neemt de thuisploeg niet, waar Taras opnieuw gebruik van maakt via een driepunter: 19-20 na het eerste kwart.

Apollo begint ook goed aan het tweede kwart. Diezelfde Taras pakt een steal en via een sterke drive van hem zorgt hij met een and-1 voor 19-23, en zowaar 13 punten van Taras oprij. Hasselt heeft een score nodig, en vindt een nieuwe troef. Yannick Dammen wordt vrij bij de driepuntslijn gevonden, en schiet twee keer raak waardoor de voorsprong weer voor de thuisploeg is: 29-27. Daar blijf het niet bij, en zeker niet bij Tyrell Nelson. Een driepunter en een prachtige alley-oop dunk brengt Hubo Limburg United op 40-29. Verder laat Apollo het niet komen, in het bijzonder Moute a Bidias. Hij neemt de scorende positie van Taras over, en met een driepunter zorgt hij voor 42-35 bij rust.

 

Na rust komt de ploeg uit Hasselt moeilijk tot scoren. Benicio Leons maakt daar gebruik van. Via Moute a Bidias wordt hij gevonden met een insnijdende beweging. Als Moute a Bidias het schot van de thuisploeg blockt is daar Leons die met een mooie 1 tegen 1 actie het verschil verkleint. Hubo Limburg United komt heel moeizaam tot scoren, en Apollo gaat door met wederom Moute a Bidias. De Kameroense international schiet twee keer een jumper vanuit de dribbel raak, en met een driepunter bezorgt hij Apollo weer de voorsprong: 42-44. Op dat moment komt de thuisploeg weer beter in de wedstrijd, opnieuw via het duo Nelson en Tabu-Eboma. Hun inbreng zorgt voor een nieuwe voorsprong van vijf punten, maar Apollo wil er nog niet aan. Moute a Bidias is zeer trefzeker vanaf de driepuntslijn. Nummer drie en vier van hem zorgen voor een minimaal verschil: 53-52. Hubo Limburg United vindt een nieuwe routinier: Miloš Bojović. De 40-jarige Serviër wordt twee keer inside gevonden en laat de ploeg weer weglopen. Op dat moment is het Apollo dat opnieuw aansluit via de driepunter van Taras: 61-57 na het derde kwart.

Alles is nog mogelijk in de laatste 10 minuten. Helemaal als Job Kayhan bij de driepuntslijn wordt gevonden en raak schiet: 63-60. Hubo Limburg United lijkt beter aan te vallen, helemaal als opnieuw Bojović wordt gevonden. Zijn inbreng en die van Yannick Desiron houden het voordeel intact voor de thuisploeg. Opnieuw weigert Apollo te capituleren. Taras en een driepunter van Sergio de Randamie houden het verschil zeer gering, en daarmee is nog steeds van alles mogelijk. De bezoekers komen echter in de problemen in de vorm van persoonlijke fouten. Opvallend genoeg krijgt Taras in het vierde kwart alleen vijf persoonlijke fouten, en is het ook voor Moute a Bidias einde wedstrijd, ook als De Randamie en Leons vier persoonlijke fouten begaan. Dat betekent veel vrije worpen die de thuisploeg doet weglopen van Apollo, tezamen met een goede invalbeurt van Bojović. Hubo Limburg United houdt daarmee het hoofd koel in de laatste vijf minuten en wint met 91-75 van Apollo. De kans op een overwinning was lange tijd aanwezig bij de Nederlandse hoofdstedelingen, en aanstaande woensdag om 20:30 uur neemt Apollo het op in en tegen Spirou Charleroi.