Doordat Dexter Hope een opleving kreeg in het vierde kwart was er bij 56-60 nog van alles mogelijk. Echter, Phoenix Brussels kreeg de hele wedstrijd de gelegenheid om van afstand te schieten, en maakte daar gebruik van. Terry Deroover was drie keer oprij goed voor een aantal driepunters, waarna Okko Järvi hetzelfde deed. Hierdoor kwamen de bezoekers niet meer in gevaar bij 66-81. Foto: Martin Blom.

Het balbezit is voor Benicio Leons die gelijk voor de optimale productie zorgt namens Apollo met een and-1. De Belgische hoofdstedelingen beginnen gelijk met het wapen waarmee ze de hele wedstrijd zouden domineren; de driepunter. Max Kouguere is gelijk trefzeker voor de eerste driepunter. De bezoekers gaan verder, in het bijzonder Sergio Llorente. Zijn schoten na de dribbels zijn allemaal trefzeker. Brussel is nog niet klaar. Okko Järvi, de Finse schutter, doet waar hij goed in is. Met de ruimte die hij creëert is hij twee keer productief waardoor de bezoekers afstand nemen. Enkel Sergio de Randamie en Benicio Leons weten wat terug te doen waardoor het verschil 10 punten is na het eerste kwart: 14-24.

Het lijkt erop dat Apollo weer terugkomt in de wedstrijd. Het schot van Tibor Taras treft doel, net als de driepunter van Dexter Hope. Dit blijkt een vluchtige opwelling te zijn, want Brussel loopt uit naar een grotere voorsprong. Joël Ekamba schiet net als de rest eveneens een driepunter raak, waarna Louis Hazard hetzelfde doet. Apollo zoekt naar aanvallende mogelijkheden, maar vindt deze niet doordat ze niet de schoten nemen die ze zouden kunnen nemen. In plaats daarvan wordt er teveel gepasst waardoor de thuisploeg steeds in tijdsnood komt voor het schot. Ekamba zorgt voor een verschil van 15 punten: 19-34. Bij Apollo is Leons de enige die zich onttrekt van de malaise. Bij rust komt hij al op 11 punten, en zorgt voor een kleine comeback namens Apollo: 27-34.

Na rust is het Berend Weijs die de scorende positie van Leons overneemt. Zijn inbreng verkleint het verschil tot 35-38. Maar Apollo vergeet opnieuw de driepunters van Brussel te verdedigen. Sergio Llorente en Anthony Chada krijgen de ruimte om toe te slaan en missen dan ook niet, zoals Brussel dat eigenlijk de hele wedstrijd al doet. Opnieuw moet Apollo in de achtervolging, maar lukt het ze om opnieuw te kunnen aansluiten? Wel als Matthias Runs twee keer onder het bord vanuit de aanvalsrebound toeslaat. Tibor Taras kreeg opnieuw niet veel minuten tot dusver, maar zoals het het hele seizoen al gaat; staat hij op het veld dan betekent dat een nuttige scoreproductie. Zijn schoten zorgen voor een kleiner verschil na het derde kwart: 48-53.

Apollo kan terugkomen in de wedstrijd, maar vergeet aan het begin van het laatste kwart weer de driepunters van Brussel te stoppen. Terry Deroover hebben we nog niet gezien aan de kant van de bezoekers, maar vergroot het verschil met een driepunter weer tot 10 punten. Op dat moment krijgt Dexter Hope bij Apollo een scorende impuls. Twee driepunters van hem en een steal zorgen voor 56-60 met nog zes minuten te gaan. Alles is weer mogelijk, maar niet voor lang. Apollo stopt opnieuw geen driepunters af bij Brussel. Deroover is niet twee keer, maar zelfs drie keer oprij goed voor een exemplaar vanaf die positie. Als ook Okko Järvi er opnieuw een driepunter in schiet is het definitief klaar: 58-72. Deze run komt Apollo niet meer te boven. Het laatste schot van Stef Poels treft nog wel doel, maar het driepuntsgeweld van Brussel zorgt voor de 66-81 overwinning voor de Belgische hoofdstedelingen. Aanstaande woensdag neemt Apollo het in de Apollohal om 20:00 uur op tegen Hubo Limburg United.