Apollo kwam gedurende de wedstrijd vaak terug, maar de bezoekers uit Hasselt hadden al een ruime voorsprong genomen. Het fysieke spel kon niet worden gewonnen door Apollo dat dus met 76-89 onderuit ging.

Aanvallend heeft Apollo in het begin van de wedstrijd heel veel moeite. De verdediging van de bezoekers is dusdanig strak dat er al snel turnovers ontstaan. Hubo Limburg United maakt daar gebruik van, in het bijzonder Spencer Littleson. De trefzekere schutter is al gauw goed voor acht punten in de wedstrijd. Pas wanneer Tibor Taras in het veld komt, loopt de aanval beter. Normaal gesproken is dat omdat Taras vaak de trekker overhaalt voor het schot. Dit keer strooit hij met diverse passes waardoor onder meer Berend Weijs, Job Kayhan en Sam Vianen weten te score. Ook Kayhan komt goed het veld in, maar op het moment dat Apollo via Taras en Kayhan in de wedstrijd komt worden beide spelers weer gewisseld, schiet Hasselt twee driepunters raak en kan Apollo weer van voren af aan beginnen. De bezoekers komen hierdoor niet in gevaar. Jonas Delalieux begint beter in de wedstrijd te komen, en gaat zijn ploeg voor in de strijd. Apollo ziet het verschil groter worden, en wanneer Hubo Limburg United voldoende is uitgelopen ziet de thuisploeg kans om dichterbij te komen. Dat lukt wanneer Taras en Jacopo Bertotti van afstand raak schieten, maar dichterbij dan 76-89 komt Apollo niet meer. De een-na-laatste wedstrijd in de crossborder fase is geweest, en volgende week vrijdag 29 april vindt in de Apollohal om 20:00 uur de laatste wedstrijd van de competitie plaats tegen Okapi Aalst. Daarna mag Apollo zich opmaken voor de BNXT-playoffs.