Spelregelbewijs

VERPLICHTING VAN HET SPELREGELBEWIJS

Sinds de invoering van het spelregelbewijs hebben veel verenigingen hun leden gemotiveerd om het bewijs te halen. Bijna 50% van de basketballers tussen de 14 en 24 jaar zijn momenteel in het bezit van het spelregelbewijs (of hoger diploma). Maar, wanneer we een volgende stap willen zitten in een positiever en veiliger sportklimaat is het nodig dat alle spelers de regels kennen en begrijpen. Daarom wordt het spelregelbewijs van seizoen 2022-2023 verplicht voor alle spelende leden vanaf 14 en tot en met 24 jaar.

Vanaf seizoen 2022-2023 wordt er na iedere wedstrijd gecontroleerd of een speler die heeft meegedaan in het bezit is van een spelregelbewijs. Wanneer een speler heeft meegedaan, terwijl deze speler geen spelregelbewijs heeft, wordt een waarschuwing genoteerd en per mail kenbaar gemaakt aan de verenging en de speler zelf. In totaal worden 7 waarschuwingen gegeven. Spelers krijgen op die manier de tijd om alsnog het spelregelbewijs te halen. Ook nieuwe leden krijgen zo voldoende tijd om aan de verplichting te voldoen.

Wanneer een speler voor de achtste keer meespeelt, zonder spelregelbewijs, wordt de speler aangemerkt als ongerechtige speler. Dit betekent dat het team de wedstrijd verliest met 20-0 en een boete ontvangt.

INLOGGEN VOOR HET SPELREGELBEWIJS

Een speler die het spelregelbewijs dient te halen, ontvangt een mail vanuit FlowSparks. Dit betreffen alle spelende leden (met een spelactiviteit) vanaf 13 jaar tot en met 24 jaar. De mail wordt automatisch verstuurd. In de ontvangen mail kan het lid een account aanmaken. Met dit account krijgt de speler toegang tot FlowSparks. Wanneer een lid later nogmaals wil inloggen in FlowSparks kan dat via deze link:https://login.flowsparks.com/.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je mailen met elvira.tuilan@apollobasketball.nl

We wensen je heel veel succes!!

Jeugdcommissie Apollo