Spelregelbewijs

Beste jeugdspeler,

In het streven naar een veilig sportklimaat is het belangrijk dat basketballers de regels beheersen.

Sinds de invoering van het spelregelbewijs hebben veel basketbalverenigingen hun leden gemotiveerd om het bewijs te halen. 50% van de basketballers tussen de 14 en 24 jaar is momenteel in het bezit van een spelregelbewijs, of een scheidsrechter diploma. Dat is goed, maar we kunnen beter! Per ingang van het seizoen 2022 – 2023 willen we dit percentage brengen naar 100% van de spelers 14-24 jaar. Dus denk jij dat je de regels goed kent, of als je daar over twijfelt, zorg dat je het komende half jaar je gaat verdiepen in de regels en wees klaar voor het nieuwe seizoen!

Alle spelers die geboren zijn in 2007 of eerder (dus 14 jaar of ouder zijn), zijn verplicht dit bewijs te gaan halen. Voor 1 oktober 2021 moet het spelregelbewijs gehaald zijn, anders kunnen we je niet indelen voor het volgend seizoen.

Om van start te gaan moet je eerst je account activeren op http://www.basketballmasterz.nl/ met je activeringscodes. Deze ontvang je via de mail. Je moet vervolgens alle vijf de levels doorlopen. Elk level heeft tien vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben. Bij level 1 moet je minstens vijf juiste antwoorden geven. Bij level 2 dus zes. Bij level 3 zeven, bij level 4 acht en bij level 5 negen. Deze vijf levels kun je opnieuw doen, zo vaak als je wilt. Tot je klaar bent voor de eindtoets. Deze heeft twintig vragen, waarvan je er zestien (of meer) goed moet hebben.

Na het halen van het spelregelbewijs kun je het scheidsrechterdiploma (BS2) halen. Alle spelers die reeds hun BS2-diploma hebben behaald, hoeven het bewijs niet te halen. Zij hebben de spelregels al geleerd in de scheidsrechterscursus.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je mailen met elvira.tuilan@apollobasketball.nl

We wensen je heel veel succes!!

Jeugdcommissie Apollo