Nieuwe BS-3 scheidsrechters-cursus

Ieder lid van BC Apollo begint met het BS1 spelregelbewijs. Daarop volgt een verplichte scheidsrechterscursus op basisniveau, ofwel de BS2 cursus. Die duurt één dagdeel. Wie die de smaak dan te pakken heeft, kan als scheidsrechter doorgroeien naar BS3 niveau. Je mag dan hogere wedstrijden fluiten waar een mooie vergoeding tegenover staat. Maar voor je dat mag doen dient er een pittige cursus, bestaande uit vier workshops, afgerond te worden.

De eerste maand van januari heeft er binnen BC Apollo weer zo’n BS3 scheidsrechterscursus plaatsgevonden. De cursus is geleid door Erwin Faijdherbe. Erwin is Apollo bestuurslid en mag zich als een van de weinigen binnen de club zelfs BS4 scheidsrechter noemen. Samen met Erwin heeft een groep nieuwe scheidsrechters een eredivisie wedstrijd bezocht (van heren 1) voor een workshop “leiderschap en sportiviteit”.

In de workshop werd met de scheidsrechters van de heren 1 eredivisie wedstrijd gepraat over dat onderwerp. Hoe gaan zij om met schreeuwende coaches? Hoe bewaken zij sportiviteit op het veld? Hoe bereiden zij zich voor op een wedstrijd? De scheidsrechters deelden verschillende tips tijdens hun “pregame talk”, waarna zij op de wedstrijd reflecteerden in de “postgame talk”. Het was een leerzame avond waaruit blijkt dat de scheidsrechters-taken op veel meer dan alleen de game betrekking hebben, en bovendien al ver voor de game beginnen.

De scheidsrechterstaak kan best uitdagend zijn. Je krijgt soms met moeilijke situaties te maken, maar door de cursus leer je hier mee om te gaan. Dit helpt je niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten.

Wil jij ook meer weten over scheidsrechter worden? Kijk dat op onze speciale pagina over dit onderwerp. Veel dank aan de scheidsrechters die de cursisten te woord hebben gestaan. Ook wensen we alle cursisten zelf natuurlijk veel succes met de afronding van hun opleiding.

Verified by MonsterInsights