Referee course (BS3 level)

Zie jij wel eens een overtreding die niet gefloten wordt door de scheids? Heb je een scheidsrechter basisdiploma (BS2), en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan hebben we goed nieuws! Eind deze maand beginnen we bij BC Apollo weer met een nieuwe scheidsrechterscursus. Iedereen die een BS2 diploma heeft, en minimaal 16 jaar oud is, is welkom!

In vier cursussen (verspreid over 3 verschillende dagen) en enkele praktijkopdrachten wordt je door de theorie geloodst. Je wordt begeleidt door onze eigen BCApollo experts! Dat zijn Erwin Faijdherbe (ervaren BS4 ref) en Aris Katsanis (Momenteel onze coach van de VSE1 promo-ladies).

Dit is het programma van de cursus:

Door deze cursus leer je niet alleen de regels, posities en hard fluiten. Het zijn van een goede scheidsrechter gaat namelijk ook over zelfvertrouwen en uitstraling als wedstrijdleider. Je leert stevig in je schoenen te staan. Kortom, je leert dingen die je niet alleen als official zullen helpen, maar ook als speler én als persoon!

Geef je zo snel mogelijk op. Dat kan via deze link. Zie hieronder de keuze die je op die pagina moet selecteren om bij de juiste cursus te komen.

Wees gerust: Na de cursus hoef je echt niet direct het hele land door als scheids. Met het diploma op zak staat het je namelijk vrij om af en toe een thuiswedstrijd te fluiten. Je kan je natuurlijk ook opgeven als BS3 scheids voor de bond. Je fluit dan in een seizoen 6, 12, of – als je de smaak te pakken hebt – 22 games.

Wist je trouwens dat scheidsrechter zijn ook een lucratieve bijbaan is? Apollo zorgt namelijk voor een hele mooie vergoeding voor de BS3 refs die zich inzetten voor onze club. Zie deze pagina voor meer info daarover. En daar komt in veel gevallen ook nog een NBB vergoeding bovenop!

Waar wacht je nog op? JOIN US NOW!!! Ook spelers vanuit andere clubs zijn meer dan welkom! De cursus zal in het Engels gegeven worden zodat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen.